• Prep Time
    5 Mins
  • Cook Time
    30 Min
  • Serving
    4 People
  • View
    135.591
The doner is a Turkish creation of meat, often lamb, but not necessarily so, that is seasoned, stacked in a cone shape, and cooked slowly on a vertical rotisserie. As the outer layers of the meat cooks, it’s shaved off and served in a pita or other flatbread with vegetables and sauce. Doner is the „mother,“ as it were, of Arabic shawarma, Mexican al pastor, and the popular Greek gyros. Although the sliced meat can be served on a platter with rice and cooked vegetables, it’s most popular as a sandwich eaten as fast street food. You might find tomatoes, lettuce, cucumbers, red onion, cucumbers, or pickles inside the pita, and the sauce might be Greek yogurt-based tzatziki or Middle Eastern tahini. Making an authentic doner kebab at home can be a bit tricky although still possible if you have the set up for a slow cooking vertical rotating spit. For most home kitchens, however, some improvisation will be required. But the flavors and spices will be easier to recreate than the exact shape. You can form ground lamb into balls and thread them on skewers, but the easiest way to get the sliced look of a street doner kebab is to make a sort of meatloaf.

Ingredients

Nutrition

Per Serving: 250 gm

  • Daily Value*
  • Total Fat: 45.8g
    32%
  • Chlosterols: 224mg
    75%
  • Sodium: 149mg
    44%
  • Vitamin D: 2ng
    39%
  • Water : 150ml
    3%

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Ingredients

Directions

Einmal gekocht kann man auf diese Weise für mehrere Tage ein ausgewogenes Frühstück planen. Ich erwärme mir das Porridge dann am liebsten noch einmal in der Mikrowelle. Ein EL Milch sorgt dafür, dass es dadurch auch nicht zu zäh wird. Kalt ist es jedoch auch sehr lecker und erinnert leicht an Milchreis.

Step 1

Alle Zutaten miteinander in einem kleinen Topf vermengen, einmal aufkochen lassen und dann ca. 10 Min lang köcheln lassen, bis sich eine homogene zähflüssige Masse ergeben hat.

Step 2

Danach gut abkühlen lassen und nach Belieben garnieren. Ich tendiere oft zu Apfelscheiben, ein paar Kakaonibs und einem Löffel Nussmuß, am liebsten geröstetes Mandelmus. Oder mit einer halben Banane, Kokosraspeln und Walnüssen. Der Fantasie sind hier jedoch wirklich keine Grenzen gesetzt. Viel Spaß beim Experimentieren :)

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