Kichererbseneintopf mit Linsen
  • Prep Time
    10 Min
  • Cook Time
    20 Min
  • Serving
    2 People
  • View
    1.140
The doner is a Turkish creation of meat, often lamb, but not necessarily so, that is seasoned, stacked in a cone shape, and cooked slowly on a vertical rotisserie. As the outer layers of the meat cooks, it’s shaved off and served in a pita or other flatbread with vegetables and sauce. Doner is the „mother,“ as it were, of Arabic shawarma, Mexican al pastor, and the popular Greek gyros. Although the sliced meat can be served on a platter with rice and cooked vegetables, it’s most popular as a sandwich eaten as fast street food. You might find tomatoes, lettuce, cucumbers, red onion, cucumbers, or pickles inside the pita, and the sauce might be Greek yogurt-based tzatziki or Middle Eastern tahini. Making an authentic doner kebab at home can be a bit tricky although still possible if you have the set up for a slow cooking vertical rotating spit. For most home kitchens, however, some improvisation will be required. But the flavors and spices will be easier to recreate than the exact shape. You can form ground lamb into balls and thread them on skewers, but the easiest way to get the sliced look of a street doner kebab is to make a sort of meatloaf.

Ingredients

Nutrition

Per Serving: 250 gm

  • Daily Value*
  • Total Fat: 45.8g
    32%
  • Chlosterols: 224mg
    75%
  • Sodium: 149mg
    44%
  • Carbohydrate: 5mg
    2%
  • Water : 150ml
    3%

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Ingredients

Directions

Mein eigentliches ABSOLUTES Lieblingsessen!!! <3 Auch das Gericht steht regelmäßig auf dem Speiseplan, lässt sich super vorkochen und schmeckt am nächsten Tag fast noch besser.

Step 1

Zuerst muss alles nötige zerkleinert werden: Die Zwiebel schälen und würfeln. Die Paprika in kleine Stücke schneiden und den Knoblauch schälen und hacken. Die Zucchini in Scheiben schneiden. Die Chili längs halbieren, entkernen und die Hälfte davon fein hacken.

Step 2

2 EL Pflanzenöl in einer großen Pfanne erhitzen. Zwiebel und Knoblauch darin glasig anbraten. Das Rinderhackfleisch, das Gemüse und die Chili dazugeben und 5 Minuten scharf anbraten. Mit Tomatenmark vermischen und mit Kreuzkümmel, Salz und Pfeffer würzen. Anschließend noch 200ml Wasser hinzufügen und 5 Minuten köcheln lassen.

Step 3

Zum Schluss die Petersilie und den Koriander (ich verwende davon immer nur die Blätter) kleinhacken. Die Kichererbsen abgießen und zusammen mit dem zerbröselten Feta in die Pfanne geben und weitere 3 Minuten erhitzen. Guten Appetit!

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